گفت‌وگوی سران ایران و چین در شرایط کنونی، حائز اهمیتی مضاعف است

به گزارش ایرنا، روسای جمهور ایران و چین در گفتگوی تلفنی یک ساعته، تحولات عمده بین‌المللی و منطقه‌ای را مورد بررسی قرار داده و بر تقویت هر چه بیشتر همکاری‌های دوجانبه تاکید کردند.

رئیس انجمن دوستی ایران و چین افزود: در شرایط کنونی، گفت و گوی تلفنی طولانی روز گذشته روسای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است و دو طرف علاوه بر مرور موضوع های مختلف مربوط به روابط دو جانبه و مسائل منطقه ای، بخشی از مذاکرات خود را به موضوع سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین اختصاص دادند که حائز اهمیت خاص در روابط دوجانبه است.

بروجری با اشاره به اهمیت و ضرورت استفاده از ظرفیت های فراوان این سند همکاری که زمینه های گوناگون را شامل می شود، گفت: با توجه به اینکه وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در سفر اخیر خود به چین، عملیاتی شدن سند همکاری ۲۵ ساله دو کشور را اعلام کرد، بسیار ضروری است که دولت و نهادهای تخصصی و وزارتخانه های مربوطه، این سند همه جانبه را به دهها قرارداد تبدیل کنند تا بر مبنای آن، ایران بتواند از ظرفیت های فراوان همکاری با چین از جمله در زمینه سرمایه گذاری و تامین منابع مالی پروژه ها در داخل کشور، تبادلات و همکاری های فرهنگی و … بهره مند شود.

رسانه های رسمی چین نیز با پرداختن به این تماس تلفنی، نوشتند شی جینینگ در این تماس تلفنی، تاکید کرد که نگاه چین به روابط با ایران از منظر راهبردی است است و پکن تمایل دارد تا برای همکاری جامع و شراکتی راهبردی میان دو کشور اقدامات لازم را انجام دهد.

وی تاکید کرد: انجمن دوستی ایران و چین نیز به عنوان یک تشکل مردم نهاد و یک ظرفیت مهم غیردولتی، آمادگی کامل خود را برای کمک به دولت برای پیشبرد و تحقق اهداف مرتبط با گسترش همکاری ها با چین در همه عرصه ها اعلام می کند.

 بروجردی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا گفت: با توجه به اهمیت روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق بویژه در شرایط کنونی تحولات جاری منطقه و جهان و نیز با توجه به نگاه ویژه جمهوری اسلامی ایران به استفاده از ظرفیت کشورهایی مانند چین و روسیه درمیانه تحولات جاری و نیز عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای بعنوان تحولی مهم دردوره دولت سیزدهم، اهمیت گفت و گوهای روز گذشته سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران و شی جینپینگ همتای چینی وی را دوچندان می نماید.

بروجردی خاطرنشان کرد که انجمن ایران و چین با توجه به ظرفیت هایی که دارد، می تواند به عنوان یک کاتالیزور و موتور محرک روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین در حوزه های گوناگون ایفای نقش کند.


منبع: https://www.irna.ir/news/84838509/%DA%AF%D9%81%D8%AA-%D9%88%DA%AF%D9%88%DB%8C-%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%88-%DA%86%DB%8C%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B4%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%B7-%DA%A9%D9%86%D9%88%D9%86%DB%8C-%D8%AD%D8%A7%D8%A6%D8%B2-%D8%A7%D9%87%D9%85%DB%8C%D8%AA%DB%8C-%D9%85%D8%B6%D8%A7%D8%B9%D9%81-%D8%A7%D8%B3%D8%AA

سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در پکن افزود: همچنین دعوت از سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در اجلاس اخیر سران بریکس از سوی رئیس جمهوری چین، نشانه دهند نگاه ویژه و متقابل پکن به اهمیت روابط دو کشور است.